Select Page
TRŽIŠTE OSIGURANJA

Ovdje možete pronaći informacije o tržištu osiguranja, mjesečne izvještaje o premiji i štetama, financijske izvještaje, te godišnje biltene i ostala izvješća i publikacije.

Ovdje možete pronaći informacije o sudionicima na tržištu osiguranja, osnovne podatke o društvima za osiguranje, registriranim zastupnicima i brokerima.

Ovdje možete pronaći zakonske i podzakonske propise koji uređuju tržište osiguranja kao što su odluke, pravilnici, mjerila, smjernice...

Novosti

OBAVIJEST O PRODUŽENJU ROKA ZA DOSTAVLJANJE PRIJAVA ZA DOBIJANJE OVLAŠTENJA ZA OBAVLJANJE POSLOVA OVLAŠTENOG AKTUARA

Agencija za nadzor osiguranja Federacije Bosne i Hercegovine obavještava zainteresovana lica da procedura po Obavijesti za dostavljanje prijava za dobijanje ovlaštenja za obavljanje poslova ovlaštenog aktuara objavljenoj na web stranici dana 03.07.2023. godine nije okončana, te da se produžava rok za dostavljanje Prijava sa potrebnom dokumentacijom za dobijanje ovlaštenja za obavljanje poslova ovlaštenog aktuara.

read more

SEMINAR

  SEMINAR: U SUSRET NOVIM IZAZOVIMA - Da li smo spremni? Datum održavanja: 30.11. i 01.12.2023. godine u Sarajevu Organizator: Aktuarsko društvo u BiH i Agencija za nadzor osiguranja FBiH Mjesto održavanja: Hotel Novotel, ul. Fra Filipa Lastrića 2, Sarajevo  ...

read more
Kolodvorska 12, 71000 Sarajevo
Tel: +387 33 61 08 97
Fax: +387 33 61 11 14
E-pošta: info@ano.ba