Select Page

 

U organizaciji Agencije za nadzor osiguranja Federacije Bosne i Hercegovine, 23.04.2024.godine održana je jednodnevna radionica za obveznike provođenja mjera za otkrivanje i sprečavanje pranja novca  i finansiranja terorističkih aktivnosti u sektoru osiguranja Federacije Bosne i Hercergovine. Radionica je održana u prostorijama hotela Novotel Bristol u Sarajevu.

Održavanje radionice podržale su i Agencija za osiguranje u Bosni i Hercegovini, Državna Agencija za istrage i zaštitu – Finansijsko obavještajno odjeljenje, Agencija za bankarstvo Federacije Bosne i Hercegovine i Komisija za vrijednosne papire Federacije Bosne i Hercegovine.

Predstavnici navedenih institucija su dali stručnu podršku u  promicanju kvaliteta potpune i pravilne primjene zakonskih propisa iz oblasti  provođenja mjera za otkrivanje i sprečavanje pranja novca  i finansiranja terorističkih aktivnosti i finansiranja masovnog oružja.

Kao izlagači u okviru tema iz navedene oblasti na radionici su učestvovali: Belma Babović (Agencija za osiguranje u Bosni i Hercegovini), Dragiša Kovačević i Dejan Tomić  (Državna Agencija za istrage i zaštitu – Finansijsko obavještajno odjeljenje), Seid Ćatić (Agencija za bankarstvo Federacije Bosne i Hercegovine), Bojan Petrović (Komisija za vrijednosne papire Federacije Bosne i Hercegovine), Ismeta Čengić i Mensur Fejzić (Agencija za nadzor osiguranja Federacije Bosne i Hercegovine).